Jouw rechten als consument

Jouw rechten als consument

15 maart is het de Dag van het consumentenrecht. Een mooi moment om hier eens wat dieper op in te gaan in gewone mensen taal. In dit blog leg ik je uit wat jouw rechten zijn als je iets koopt bij Beezonder.

Bedenktijd 

Als je iets koopt via internet dan doe je een koop op afstand. Je hebt hierbij een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Dat houdt in, dat je binnen 14 dagen na het ontvangen van jouw bestelling (een deel van) de producten mag retourneren. Zonder dat je mij hoeft te vertellen waarom je het niet wilt houden. 

Als je producten wilt terugsturen, dan kun je gebruik maken van het retourformulier of een e-mail sturen (voor een snelle afhandeling vermeld je hierin je ordernummer). Hierna heb je nog 14 dagen de tijd om het pakketje te posten. 

De kosten voor het terugsturen betaal je zelf. Dit mag ik bij jou in rekening brengen en zo voorkom ik dat mensen klakkeloos bestellen en terugsturen. Die verzendkosten lopen nogal op in de papieren. 

Wel maak ik dat stukje extra makkelijk voor jou; je krijgt van mij een verzendlabel met de juiste frankering. Daar hoef je dus niet meer zelf achteraan 😉 

Zodra ik het retourformulier of jouw e-mail heb ontvangen moet en betaal ik binnen 14 dagen het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten terug. Hier trek ik de kosten voor het terugsturen van af. Het bedrag wat over blijft maak ik naar je over. 

Je hebt alleen geen bedenktijd bij gepersonaliseerde artikelen. Deze zijn tenslotte speciaal voor jou gemaakt en die kan ik niet meer aan iemand anders verkopen.

Mocht ik per ongeluk een verkeerd of een kapot artikel naar je gestuurd hebben, dan  hoef je geen kosten voor het terugsturen te betalen natuurlijk. Het is in dit geval handig voor een snelle oplossing dat je een foto e-mailt naar me. 

Wat mag je met het product doen in die 14 dagen?

Je mag het product uitpakken en proberen maar niet intensief gebruiken. Kijk bijvoorbeeld of je make-up in het toilettasje past, of je genoeg ruimte hebt om te schrijven op de kalender en de tas groot genoeg is voor je boodschappen. Maar als je al op een kaart hebt geschreven, dan kan hij niet meer teruggestuurd worden 😏

Mijn informatieplicht naar jou als consument

Ik moet en geef jou de belangrijkste kenmerken van de producten zoals materiaal, kleur, afmetingen en natuurlijk de prijs.  

Je moet makkelijk terug kunnen vinden wat de levertijd is, bijkomende kosten zoals de verzendkosten en de gegevens van mijn bedrijf.

Deze informatie vind je in de header en de footer, maar je leest ook alles terug op onze handige Veelgestelde vragen pagina of in de Algemene voorwaarden.