Zo kom je Blue Monday een stuk vrolijker door

Zo kom je Blue Monday een stuk vrolijker door

De derde maandag van januari zou de meest deprimerende dag van het jaar moeten zijn. Je bent bijgekomen van de drukke en dure december maand, maar realiseert je ook dat de koude, donkere dagen nog lang niet voorbij zijn en de goede voornemens alweer in de prullenbak liggen. Gelukkig is Blue Monday maar iets wat ooit door een psycholoog is genoemd en is er nooit bewijs voor gevonden. Laten we daarom van deze Blue Monday, en de andere dagen dat je misschien niet helemaal lekker in je vel zit,  juist een fijne dag maken. Dit zijn 10 vrolijke tips om jouw maandag een boost te geven.

Tip 1. Lach! 

Maak jezelf (en iemand anders) aan het lachen! Uit onderzoek is gebleken dat als je een lach opzet je vanzelf écht gaat lachen. Zo maak je endorfine aan waardoor jij je vrolijk gaat voelen. Dus trek gekke bekken, lach erom in de spiegel en je kan er weer vrolijk voor gaan!

Tip 2. Geef een compliment

Geef vandaag extra complimentjes aan anderen en je zal zien dat je ze ook terug krijgt. Een complimentje krijgen doet het vaak goed voor je humeur. Jij blij en je collega/vriendin/buurvrouw/moeder blij: een win-win situatie!

Tip 3. Maak een lijstje van dingen waar je blij van wordt 

Dat kunnen grote en kleine dingen zijn, zoals een lekkere kop koffie of een korte wandeling in de frisse buitenlucht. Schrijf ze op en je zal zien dat er genoeg dingen zijn om gelukkig van te worden. En als bonus kan je misschien één van die dingen op Blue Monday ook echt doen.

Tip 4. Denk na over een vakantie

Ook al is het misschien nog ver weg en onzeker, de voorpret doet zeker wat met je humeur. Bedenk waar je naar toe wilt en laat je online meenemen naar dit vooruitzicht. En misschien boek je stiekem ook al wel wat leuks!

Tip 5. Ga op tijd naar bed

Pak dat extra uurtje extra slaap, juist nu het zo lang donker is. Te weinig slaap is een belangrijke oorzaak van het niet goed in je vel zitten. Door vroeg naar bed te gaan zal je zien dat je je beter voelt.

Tip 6. Beweeg! 

Ga een half uurtje de deur uit voor een wandeling of een rondje fietsen. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar even lekker beweegt. Ook hierdoor komt er endorfine vrij en voel je dus automatisch al beter. Regent het? Spring dan lekker door de plassen en neem thuis een heerlijke warme douche.

Tip 7. Spreek af met een vriend of vriendin

Ook al is het een maandag. Je hoeft niet alleen maar leuke dingen te doen in het weekend, je kan ook op maandagavond samen een film kijken of een kop koffie drinken. Kun je niet naar elkaar toe? Bel, Skype, Zoom of app!

Tip 8. Maak van je eten een feestje

Maak vandaag een feestmaal van elke gang. Duik de keuken in voor iets extra lekkers. Beleg je brood bijvoorbeeld met dubbel beleg (pindakaas met hagelslag is zo’n topper!). Gun jezelf een lekkere (gezonde) afhaalmaaltijd, of tover zelf een feestmaal op tafel. Gun jezelf een extra tussendoortje, dat hoeft niet eens ongezond te zijn. Zoals deze gezonde snickers muffins of gezond banana bread 😋

Tip 9. Maak opnieuw die goede voornemens

Goede voornemens kan je iedere dag maken als je zou willen. Dus zijn ze nog niet helemaal gelukt? Probeer het gewoon nog een keer!

Tip 10. Realiseer je dat het gewoon een normale dag is

Laat je dus niet te veel meenemen door de Blue Monday-hype. Het is een gewone dag, die vanzelf voorbij gaat. Voor je het weet is het alweer dinsdag!