4 oktober: Dierendag

4 oktober: Dierendag

4 oktober is het wereld dierendag. En waar de één zegt dat de poes een volwaardig gezinslid is, zegt de ander ik moet er niet aan denken al die zooi in m'n huis 😂 Zelf hebben we momenteel geen huisdieren, maar als de kinderen wat ouder zijn zal er vast wel weer een harig iets in huis komen. Tot die tijd zet ik op andere manieren (huis)dieren in het zonnetje. Wil jij ook wat voor een dier doen? Lees dan gauw verder.


• Vogeltjes in de tuin of op je balkon? Zet een bakje vogelvoer neer of hang een vetbolletje of pindaslinger op voor deze gezellige bezoekers.
• Scharrelt er wel eens een egeltje door je tuin? Doe wat melk op een schoteltje en zet dit op een beschut plekje.
• Insecten zijn onmisbaar in de natuur en toch dunnen veel soorten uit. Wil je ze een handje helpen, hang dan een insectenhotel op.
• Heb je vers groenteafval? Maak een lekkere wandeling naar de hertjes om hun hier mee te verwennen.
• Buurtpoezen hebben natuurlijk gewoon een eigen thuis, maar in plaats van de kat van de buren uit de tuin te jagen, leg met dierendag eens een paar kattensnoepjes op zijn favoriete lig plekje.
• Heeft één van jouw buren een hond die je iets te vaak naar je zin hoort blaffen? Geef een tennisbal of speciaal kauwtouw voor dierendag. Misschien verveelt het beest zich dood en is ie vanaf nu af aan stil 😏
• Hand in hand, een zakje oud brood mee: eendjes voeren. Wie is er niet groot mee geworden? Maar dat brood is helemaal niet goed voor eenden. Wel kun je ze met mate bijvoorbeeld doperwten of mais voeren.

Je ziet het, met een kleinigheidje kun je veel voor dieren betekenen. Wel is het handig, als je dieren in jouw tuin of op jouw balkon iets te eten geeft, dit aan het eind van de dag van de grond weg te halen. Anders zit je geheel ongewenst met een leger huismuizen opgescheept 🐭