Black Friday 2020

Black Friday 2020

Je begrijpt vast wel…dat ik als kleine ondernemer nooit kan tippen aan de enorme kortingen en acties die grote merken en winkelketens kunnen bieden. Dat kan ik niet, en dat wil ik niet. De producten van Beezonder zijn handgemaakt en worden in kleine oplages gedrukt. Daarom kom je hier ook niet standaard een “Sale” pagina tegen. Daarbij zijn de producten zo veel mogelijk eco-vriendelijk, en vreemd maar waar, inkt die goed is voor mens en milieu is duurder dan inkt die dat niet is 😓 MAAR, ook ik heb heb wat leuks te bieden tijdens Black Friday 🙌🏼

Speciaal voor Black Friday 2020 heb ik 40 limited edition tassen gedrukt van de No panic! I've got wine tas.
Geheel in stijl in het zwart met witte opdruk 😍 En tot en met maandag 30 november 2020 scoor je deze leukerd voor slechts €4,95 i.p.v. €9,95

En uiteraard kan ik niet achterblijven met een leuke kortingscode voor de rest van de collectie🤗
Tot en met maandag 30 november 2020 ontvang je 25% korting op alle andere producten in de webshop met kortingscode "BEEBLACK".

Scoor jij je cadeautjes voor de feestdagen met deze leuke korting, zorg ik voor kant-en-klare cadeautjes op de mat 🙌🏼

 

Het is al wel een tijdje ingeburgerd hier: Black friday! In 2020 valt dat op vrijdag 27 november. Inmiddels is wel duidelijk dat er vooral met heel veel korting gestrooid wordt, maar wat is het nou precies? 

Wat is Black friday?

Plat gezegd is het eigenlijk gewoon een enorme ‘koopjesdag’. Deze, oorspronkelijk Amerikaanse, traditie is de afgelopen jaren hier ook helemaal de ‘standaard’. Black friday wordt in Amerika gezien als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen.

Beeld je even in dat er dus zo veel mensen in een winkel zijn, dat het bijna zwart ziet, en dan krijg je dus zwarte vrijdag. De trend is een aantal jaren geleden overgeslagen op de webshops en inmiddels dus ook in Nederland overal te vinden, on- en offline. Het is dus de vrijdag na Thanksgiving, de dag waarop Amerikanen vaak vrij zijn en traditiegetrouw beginnen met de kerstinkopen. Op de bewuste dag kun je producten kopen met een flinke korting. Vroeger was dat echt alleen op die dag zelf. Tegenwoordig lijkt BFCM (Black friday én Cyber monday) weken te duren.

en wat is Cyber monday dan?

Dat is de maandag na Black friday. Cyber monday valt in 2020 op maandag 30 november is ook simpelweg een marketingterm en ‘officieel’ gezien luidt deze dag de start in van de kerstverkoop bij online winkels, als tegenreactie op Black friday. Maar, zoals je wel hebt gezien de afgelopen jaren, doen webshops overal vrolijk aan mee. Waar houdt het een keer op? 😂

Hoe is Black friday ontstaan?

In de week voorafgaand aan Thanksgiving zijn er in Amerika en Canada diverse parades. Vanaf de 19e eeuw speelden grote warenhuizen hier op in door deze parades actief te sponsoren en hiermee reclamecampagnes te lanceren. Kleine winkeliers konden niet achter blijven en verzonnen ook hun eigen acties. Zo ontstond de traditie om tijdens de paradeweek flink veel reclame voor kerst te maken. De eerste dag meteen na deze week was en is de dag na Thanksgiving die tegenwoordig dus Black friday wordt genoemd. In 24 van de 50 Amerikaanse staten is deze dag zelfs een officiële vakantiedag.